Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


2024. gada bērnu vasaras nometne TĒRVETE

Vadītāja uzruna nometnes noslēguma aktā

Laikraksts Latvietis Nr. 782, 2024. g. 17. janv.
Pauls Kasparsons -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Tērvetes Bērnu vasaras nometnes saime. FOTO no Paula Kasparsona personīgā arhīva.

Tērvetes Bērnu vasaras nometnes saime ar brīvprātīgiem ugunsdzēsējiem. FOTO no Paula Kasparsona personīgā arhīva.

Dziedāšana. FOTO no Paula Kasparsona personīgā arhīva.

Karogs. FOTO no Paula Kasparsona personīgā arhīva.

Cienījamie viesi,

Mīļie vecāki, vecvecāki, brālīši un māsiņas!

Tērvetes Bērnu vasaras nometne (TBVN) šogad ir bijusi ļoti sekmīga. Nometnē piedalījās 13 bērni: 7 zēni un 6 meitenes. Nometņotāji sabrauca no divām galvenajām Austrālijas pilsētām. Protams, vairums no Melburnas, bet no arī Adelaides bija 2 bērni. Bija jauki, ka pirmajā dienā uz nometnes atklāšanu mums pievienojās arī prāveste Helga Jansone.

Bērni patiešām bija ļoti sadarbīgi un ļoti izturīgi. Viņi pārdzīvoja vairākas sezonas šajās sešās nometnes dienās; gulēja (dažs vairāk, dažs mazāk) cauru nakti lielā vējā, pārdzīvoja mušas un odus lielā skaitā, kā jau pie nometņošanas mežā pienākas. Ar visu to, nometnes pirmā palīdzība tomēr tika nodarbināta tikai ar sīkumiem. Nekādu nopietnu atgadījumu nometnes laikā nebija.

Šogad nometnes tēma bija Dzīvnieki.

Bērni ir mācījušies par visādiem dzīvniekiem – gan Latvijas, gan Austrālijas. Bērni sadarbojās darba grupās: Kukaburras, Vombati un Ķenguri. Mēs arī iemacījāmies, kas katram ir viņa gara dzīvnieks (spirit animal), un rokdarbu nodarbībās tika gatavotas maskas.

Mums arī bija tikšanās ar Springfield CFA!* Bērni uzmanīgi klausījās instrukcijas, ko darīt un kā rīkoties ugunsgrēka gadījumā.

Bērni mācījās dziesmas par dzīvniekiem, kuras jūs drīz dzirdēsit un ir arī darinājuši dažādus rokdarbus, kurus, es ceru, jums bija laika izstādē apskatīt.

Bez tā visa bērniem bija iepazīšanās vakars, mītnes vakari un filmu vakars.

Vienreizējs bija arī šķēršļu gājiens, kurā bērniem bija jādodas pa visu Tērvetes īpašumu, meklējot visvisādus dzīvniekus. Ceļā bija vairāki uzdevumi, ieskaitot zoodārza barošanas laiks (blind tasting), atmiņas trenēšanas spēles un putnu lidošana (paper plane flying). Sarīkojuma beigās paziņosim, kura grupa uzvarēja šķēršļu gājienā.

Katru rītu mēs mierīgi modinājām visus bērnus, lai nāktu uz rīta vingrošanu. Ļoti populāras bija arī sporta spēles, īpaši spēle „sagūstīt karogu“. Bija arī ikdienas brauciens uz peldētavu, kur bērni varēja atvēsināties, peldēties un, vissvarīgākais – nomazgāties!

Izbraukums šogad bija uz pilsētiņu Deilsfordu (Daylesford). Tur bērni pavadīja pāris stundas, skrienot pa taciņu ap ezeru. Bērniem bija uzdevums – „scavenger hunt“, meklējot vairākas lietas, izpētot dabu un tās dzīvniekus.

Pa ceļam bērniem bija jāsameklē krāsaini akmentiņi – katram ar burtiņu. Bērniem bija tie jāsaliek tādā kārtībā, izgudrojot dzīvnieku vārdus.

Varēja manīt, ka katrai dienai paejot, bērni kļuva vairāk un vairāk noguruši. Virtuvē tika gatavotas ārkārtīgi garšīgas maltītes, kas deva bērniem enerģiju skriet, dziedāt, peldēt, braukt ar riteņiem un piedalīties rokdarbu un sporta aktivitātēs.

Pēdējā vakarā bērniem bija iespēja saģērbties maskās pēc nometnes tēmas Dzīvnieki, un bija arī ballīte ar mūziku, dejām un vislabākā kostīma konkurss. Bija patiešām jauks (un samērā vēls) vakars!

Bez nekādām šaubām, tāda nometne kā Tērvetes Vasaras bērnu nometne, nevarētu norisināties bez daudziem, daudziem palīgiem, kas ziedojuši savu laiku.

Paldies Henrijam par atbalstu un palīdzību; viņš patiešām ir nometnes mugurkauls. Un paldies Arnim par telšu izkārtošanu.

Milzīgs paldies Zintai un Konrādam, kuri novadīja nometni dažas dienas, kad es nevarēju būt klāt. Un arī telšu vecākiem – Melanijai un Matīsam par palīdzību.

Liels paldies mūsu pavāriem – Fillomenai, Eleanorai un Ceara, kuri sagatavoja maltītes tik lielā variācijā un tās bija patiešām garšīgas!

Kā arī paldies nometnes tehnoloģijas speciālistam un balles DJ Kon, kurš sagādāja mūziku, filmas, fotogrāfijas pa nometnes laiku. Paldies Melānijai par rokdarbu aktivitātēm; bērniem vienmēr patika piedalīties šajās forši izdomātajās amatniecības nodarbībās. Paldies arī Konrādam un Kārlim, kuri apņēmās vadīt dziedāšanas stundas, jo Lilita šajā nedēļā te nevarēja būt. Paldies visiem citiem palīgiem, kas uzņēmās palīdzēt ar dažādiem darbiem un ņēma līdzdalību nometnes notikumos...

Mēs vēlamies arī pateikties Daugavas Vanagiem, Svēta Krusta baznīcai un K!K!M! par viņu naudu ziedojumu mūsu Bērnu vasaras nometnei.

Gaidīsim ik katru bērnu atpakaļ nākamajā gadā, kā arī gaidīsim vēl jaunus!

Atvadāmies no mūsu vecākiem bērniem – Feliks un Anton; paldies par jūsu dalību un palīdzību. Paldies visiem vecākiem, ka jūs turpināt mudināt un atbalstīt bērnus, lai piedalītos Tērvetes Bērnu vasaras nometnē, latviskā vidē un būt kopā ar jaukiem draugiem un draudzenēm.

Šī bija mana pēdējā vasara kā Tērvetes nometnes vadītājam. Meklējam kādu, kam nodot šī darba stafeti; zvaniet vai rakstiet: e-pasta adrese: kasparsonsp@gmail.com un mob. telefons 0438026766. Paldies.

Pauls Kasparsons,
TBVN vadītājs
Laikrakstam „Latvietis“

* CFA – Country Fire Authority – Brīvprātīgie ugunsdzēsēji.



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com