Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


„Gada izrāde“

Pirmo reizi LNKC rīkotajā amatierteātru iestudējumu skatē piedalās arī PLATS teātri

Laikraksts Latvietis Nr. 795, 2024. g. 17. apr.
Sandra Bondarevska -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
Plats_Solis

Izrāde. FOTO Guntars Līcis.

No kopā vērtētajām skates noslēdzošās kārtas 71 izrādi, astoņi iestudējumi videoformātā žūrijai tika iesūtīti arī no diasporas, ko veidojuši Pasaules Latviešu Amatieru Teātru savienības (PLATS) teātri, par ko esam ļoti gandarīti. Te jāpiebilst, ka Latvijā vien darbojas vairāk nekā 400 teātra kopu, tāpēc konkurence nebija maza. Jāatzīmē arī, ka nofilmētās diasporas izrādes nebūt nesniedz patieso priekšstatu par to, kāds būtu gūstams skatoties izrādes dzīvajā, tāpēc īpašs paldies žūrijai, kas to ņēmusi vērā. Neskatoties uz to, visas PLATS biedrteātru izrādes ir saņēmušas augstu novērtējumu, kas apliecina ar kādu nopietnību diasporas teātri gatavo savus iestudējumus.

No iespējamiem 50 punktiem, diasporas teātriem: Trešā kategorija ir piešķirta Londonas teātrim Trepes par izrādi Šakāļu uzbrukums (33 punkti).

Otrā kategorija ir piešķirta trīs PLATS teātru kopām – Birmingemas mazajam teātrim par izrādi Čir Čir (39 punkti); Jaunajam Stokholmas latviešu amatierteātrim par izrādi Sarkangalvīte, vilks un lokomotīve (39 punkti) un šim pašam teātrim par izrādi Līnis murdā (39 punkti).

Pirmā kategorija ir piešķirta Stokholmas atraktīvajam latviešu amatierteātrim SALA par izrādi Pārvērtības (43 punkti); Birmingemas mazajam teātrim par izrādi Atklātā jūrā (44 punkti) un Sanfrancisko Jaunajam teātrim par izrādi Zelta zirgs / The Golden Horse (44 punkti).

Un visubeidzot augstāko kategoriju skatē Gada izrāde 2023 ir saņēmusi Stavangeres Teātra Studija par izrādi Noslēgtais Aplis (48 punkti), par ko īpašs prieks.

PLATS lepojas ar saviem teātriem, apsveic visus laureātus un novēl neapstāties pie sasniegtā.

Sandra Bondarevska,
Saieta „PLATS solis“ darba grupas vadītāja, PLATS priekšsēde



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com