Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


„Šeit un tagad“

Laikmetīgās kamermūzikas koncerts

Laikraksts Latvietis Nr. 795, 2024. g. 17. apr.
Elvijs Krevics -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

18. aprīlī plkst. 18.00 RKTMC Mazā ģilde Lielajā zālē notiks Mazās ģildes akadēmiskās kamermūzikas cikla laikmetīgās mūzikas koncerts, kurā uzstāsies Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas absolventi un studenti.

Soprāns Gunta Gelgote, mecosoprāns Tīna Gelnere, pianiste Lelde Tīrele, klarnetiste Laima Ratniece-Miltiņa un čellists Pauls Ēriks Skujiņš ielūdz koncertā Šeit un tagad izdzīvot plašu emociju un sajūtu spektru piecos mūsdienu Latviešu komponistu vokālās kamermūzikas opusos.

Klātesošajiem būs iespēja piedzīvot arī divus pirmatskaņojumus. Latvijā pirmo reizi skanēs Rutas Paideres cikls Absences soprāna Guntas Gelgotes un pianistes Leldes Tīreles izpildījumā un Jāņa Petraškēviča Herbst, Eingang mecosoprāna Tīnas Gelneres, klarnetistes Laimas Ratnieces-Miltiņas un Leldes Tīreles izpildījumā.

Vēl koncertā dzirdēsim Gundegas Šmites ciklu mecosoprānam un klavierēm Rudenības, Lindas Leimanes Masculine un Evijas Skuķes apjomīgo ciklu Sievietība, kas rakstīts speciāli Guntai un Leldei. Līdz šim cikls Latvijā bijis dzirdams vien pirmatskaņojumā eksperimentālas mūzikas festivālā Skaņu mežs 2022. gadā, taču ar panākumiem ticis atskaņots šī gada februārī Helsinkos.

Koncertu ar Rīgas valstspilsētas pašvaldības atbalstu un sadarbībā ar JVLMA rīko RKTMC Mazā ģilde.

Biļetes pieejamas RKTMC Mazā ģilde pie dežuranta. Biļešu cena 5,00 EUR un 2,00 EUR (skolēniem, studentiem un pensionāriem).

Elvijs Krevics,
RKTMC „Mazā ģilde“ projektu vadītājs



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com