Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Daugavas Vanagiem 75

DV ASV izveido virtuālu koncertu

Laikraksts Latvietis Nr. 632, 2021. g. 13. janv.
Andris Kursietis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
DV

Daugavas Vanagi

2020. gada 28. decembrī, Daugavas Vanagu organizācija atskatās uz 75 veiksmīgiem, sasniegumiem pilniem darbības gadiem. Diemžēl, COVID-dēļ, apvienībām visticamāk nebūs iespējas svinēt šo nozīmīgo pagrieziena punktu mūsu organizācijas vēsturē klātienē.  To atzīstot, DV ASV zemes valde nolēma izveidot un izplatīt virtuālu svētku koncertu, kurā piedalās biedri no vairākām ASV apvienībām, kā arī biedri no kaimiņu zemes Kanādas Hamiltonas nodaļas. Ierakstītajam koncertam var piekļūt DV ASV vietnē (http://www.daugavasvanagi.org) vai noklikšķinot uz šīs YouTube saites: https://youtu.be/g0R--gWcT2I.

Latviešu leģionāri dibināja Daugavas Vanagu organizāciju 1945. gadā, Zēdelgemas kara gūstekņu nometnē, Beļģijā. Ja kāds būtu prasījis pirmajam DV priekšniekam, pulkvedim Vilim Janumam, vai viņš sagaidītu ka Daugavas Vanagi vēl darbotos pēc septiņdesmitpieciem gadiem, ir iespējams ka viņš būtu atbildējis negatīvi, bet organizācija vēl pastāv, vairākas paaudzes vēlāk, un darbs netuvojās beigām. Mēs varam būt lepni par visu kas ir padarīts iepriekšējos 75 gados, un Daugavas Vanagi neizvairīsies no saviem pienākumiem arī nākotnē. Kā ir rakstīts DV himnā, mums ir „...daudz ko vēl veikt.“

Skatoties šo video, atcerēsimies un godināsim mūsu organizācijas dibinātājus, apņemsimies turpināt darbu viņu izvirzīto mērķu sasniegšanā, un strādāsim, lai nodrošinātu Daugavas Vanagu organizācijai gaišu nākotni nākamajos septiņdesmit piecos gados.

Daugavas Vanagi, sasauksimies!

Andris Kursietis,
DV ASV priekšnieks
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com