Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Covid-19 vakcīna

Veselības ministrija pasūtīs papildu devas

Laikraksts Latvietis Nr. 632, 2021. g. 13. janv.
LR Veselības ministrija -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
Vakcina

Pfizer-BioNTech vakcīna. FOTO LR Veselības ministrija.

Piektdien, 8. janvārī, Ministru kabinets lēma piešķirt papildu 23 miljonus eiro, lai Veselības ministrija varētu iegādāties vēl līdz 1 403 000 papildus vakcīnu devām no vakcīnu ražotāja BioNTech-Pfizer. Tas dos iespēju Latvijā vakcīnu saņemt papildu 701 500 iedzīvotājiem. Tāpat veselības ministrs būs pilnvarots nepieciešamības gadījumā pieteikties papildu vakcīnu devu pasūtīšanai.

„Visaptveroša vakcinācija – tas ir mūsu Baltijas ceļš uz brīvību no pandēmijas. Aicinu mediķus tuvākajās dienās doties vakcinēties. Vakcīnas nedrīkst palikt ledusskapjos, pretējā gadījumā mēs riskējam nepotēt tos, kas ir gatavi!“ saka veselības ministrs Daniels Pavļuts, kurš 8. janvārī pirmajā dienā pēc apstiprināšanas amatā tikās ar ģimenes ārstiem un slimnīcu vadītājiem.

Šobrīd Latvija ir pieteikusies uz 5 ražotāju – BioNTech un Pfizer, Moderna Biotech Spain, S. L, AstraZeneca un Johnson & Johnson un CureVac – izstrādātām vakcīnām. Minēto vakcīnu kopējais apjoms ir 4 060 536 vakcīnas devas, ar ko var nodrošināt 2 429 939 cilvēku vakcināciju.

Lai gan šis ir liels apjoms, Latvijai šobrīd jārēķinās ar to ražotāju vakcīnām, kas jau ir reģistrētas un pieejamas Eiropas Savienībā, tāpēc tiek izmantotas visas iespējas pieteikties papildu vakcīnu devām. Šodien Latvijai ir jāsniedz atbilde Eiropas Komisijai par papildu pieprasījumu.

Plānots, ka papildu vakcīnu devas no BioNTech-Pfize Latvija varētu saņemt gada otrajā pusē.

Vienlaikus ir prognozes, ka līdz 29. janvārim ES varētu tikt reģistrēta AstraZeneca un Oksfordas universitātes vakcīna, tomēr pastāv riski, ka piegādes var aizkavēties.

LR Veselības ministrija



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com