Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Ciklā „#Kultūranepadodas“ notiks semināri

3x3 kustību pasaulē, tautas tērpu valkāšanas aktualitātēm un latviskajām rakstu zīmēm

Laikraksts Latvietis Nr. 624, 2020. g. 18. nov.
PBLA pārstāvniecība -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
PBLA_Kulturanepardodas

No kreisās: Aija Jansone, Daina Kraukle. FOTO PBLA.

Turpinot attālinātās sarunas ciklā #Kultūranepadodas, Pasaules Brīvo latviešu apvienība (PBLA) sadarbībā ar Latvijas Nacionālo kultūras centru (LNKC) svētdien, 22. novembrī, plkst. 17.00 pēc Latvijas laika aicina ikvienu interesentu Latvijā un visā pasaulē Zoom platformā uz semināru par pasaules mēroga kustību 3x3 visu paaudžu latviešiem kopības sajūtas, ģimeņu, draudzības un latvisko zināšanu stiprināšanai.

Visiem, kas grib uzzināt par 3x3 un paši reiz piedzīvot latvisku nedēļu, kopības sajūtu, apgūt zināšanas un iemaņas un iegūt jaunus draugus, visiem, kas jau zina par 3x3 un vēlas gremdēties jaukajās atmiņās. Dzirdēsit, kā sākās un jau 40 gadus attīstās unikālā pasaules latviešu ģimeņu kustība; kas ir tās pamatā, tās vilinājums un iespējas. Varbūt kādā no 3x3 fotogrāfijām vai videofragmentiem ieraudzīsit sevi.

Īsi uzzināsit galveno par 3x3 Austrālijā, ASV, Anglijā, Īrijā, kā arī Latvijā un citur – semināru vadīs Vanda Dauksta, un varēsit uzklausīt un iztaujāt Līgu Ruperti, Daigu Rūtiņu, Juri Ruņģi, Ritu Harisoni, Deividu Klarku, Ingunu Miezi, Inesi Krūmiņu, Daigu Bitinieci, Elīzu Barkāni, Ievu un Eduardu Krūmiņus u.c.

Trešdien, 25. novembrī, plkst. 14 pēc Latvijas laika Zoom platformā ciklā #Kultūranepadodas notiks Latvijas Etnogrāfiskā Brīvdabas muzeja Etnogrāfijas nodaļas vadītājas, etnogrāfes Dr. hist. Aijas Jansones vadītais seminārs Tautas tērpu valkāšanas aktualitātes – ko, kad un ar ko vilkt. Aija Jansone ir 12 monogrāfiju un triju metodisko izdevumu tautas tērpu valkātājiem autore, vairāku Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku padomes locekle un Kultūras ministrijas Nemateriālās kultūras mantojuma padomes locekle. Seminārā Aija Jansone sniegs atbildes uz diskutabliem jautājumiem, kāpēc kāda skaista detaļa tomēr nebūtu iederīga konkrētā tautas tērpā, un kad, runājot par tautas tērpu valkāšanu, mēs varam darīt, kā paši vēlamies, un kad šādas atkāpes nebūtu vēlamas.

Savukārt ceturtdien, 17. decembrī, plkst. 14 pēc Latvijas laika ciklā #Kultūranepadodas notiks Latvijas Etnogrāfiskā Brīvdabas muzeja Krājuma nodaļas vadītājas Dainas Kraukles vadītais seminārs Latviskās zīmes, to veidi un attēlojums dažādos priekšmetos. Daina Kraukle ir piecu grāmatu par latvisko ornamentu autore un piecu grāmatu autore gadatirgiem Latvijā autore. Šogad izdota viņas grāmata Dienvidlatgalē austās segas. Seminārā Daina Kraukle dalīsies ar savām zināšanām par latviskā ornamenta veidošanos, tā veidiem un attēlojumu dažādos priekšmetos.

Visi trīs semināri noritēs PBLA izkārtojumā Zoom platformā, un jauni interesenti katram no tiem vai visiem var pieteikties, rakstot e-pastu uz adresi pbla@pbla.lv, temata lodziņā ierakstot Pieteikums dalībai #Kultūranepadodas.

Iepriekšējo semināru dalībniekiem pieejas informācija tiks nosūtīta automātiski.

PBLA pārstāvniecība



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com